2015. máj 05.

Ha egy igazán kényeztető és természetes kozmetikai kezelésre vágysz...

írta: ur.anita
Ha egy igazán kényeztető és természetes kozmetikai kezelésre vágysz...

df08fb74cc28912c3499619ff33d1700.jpg

... akkor Dr. Hauschka! Nem állítom, hogy ismerem a világ összes biodinamikus termékeken alapuló kozmetikai kezelését, de az általam ismertek és a Magyarországon elérhetők közül bizton állíthatom, hogy ez az egyik legjobb választás egy tavaszi bőrmegújulós szépülésre. Szubjektív ajánló egy különleges arckezelésről.

Kezdjük ott, amiért már maga a Dr. Hauschka márka is szimpatikus nekem: egy több évtizedes, megbízható hátterű és szemléletű céget takar, ahol "bio", azaz biodinamikusan előállított alapanyagokból készítik el termékeiket. Ez a gyakorlatban saját ültetvényeket jelent, például ilyen a cég saját biodinamikus kertészete:

c3a80957e099a4c1159c389c3c1d8230.jpg

74ff70ee6e1d09b4198f8d7639f321ae.jpg

Az általuk nem termesztett növényeket, alapanyagokat (pl. rózsa, shea vaj) olyan fejlődő országokban szigorúan ellenőrzött projektek keretében termesztik, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a fair trade előállításra, vagyis az adott természeti környezet megőrzése mellett a munkások a megfelelő, méltó bért is garantáltan megkapják munkájukért. Ez sem utolsó szempont, ha tudatos fogyasztóként szeretnénk igénybe venni egy szolgáltatást. Én igen, inkább ilyet választok, ha lehet.

Rég jártam kozmetikusnál, a terhesség utolsó hónapjai és az elmúlt szoptatós félév éjszakázásai megviselték a bőrömet, vágytam már egy kis kényeztetésre. :-) Egy olyan arckezelést kerestem, ahol szoptatós anyukaként nem kell káros anyagokkal találkoznom, mégis megszépülhetek, így találtam rá az interneten erre a kezelésre. Ami viszont nagy meglepetés volt, hogy a Dr. Hauschka kezelés nem egyszerűen egy szokásos arctisztító kozmetikai kezelés - tudjátok: radír, gőz, nyomkodás, pakolás, kis masszírozás és kész, hanem egy igazi rituálé. A szó régimódi, nosztalgikus, ősi értelmében. Egy pihentető, lelassulós szépülési lehetőség, ahol a testet és a lelket, szellemet összetartozó egészként kezelik, nagy hangsúlyt fektetve az ellazulásra, ami átjárja az egész testet és pozitívan hat lelkileg-testileg egyaránt. Konkrétan egy zsályás meleg lábfürdővel kezdődik az arckezelés. Hogy lemossuk az út porát, hogy megérkezzünk, hogy átmelegedjünk. Majd a lábak kellemesen masszírozó átdörzsölése és utána az ellenkező pólus, a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik. A karok és a kéz masszírozása, ellazítása után jön csak a tulajdonképpeni arckezelés: mandulaőrleményes előtisztítással, gőzzel, tisztítással, nyugtató-ápoló iszappakolással. Minden mozzanathoz eredeti Dr. Hauschka termékeket használnak, amelyeknek az esszenciális, tiszta illatvilága is felér egy aromaterápiával. Az arckezelési műveletek során számomra a legkellemesebb élményt a meleg, illatos arcborogatások jelentették. Ritmikusan visszatértek és meleg, illatos, nyugtató burkot képeztek az arcomon, lezárták az előző szakaszt és finoman átvezettek a következőbe. A kezelés hangsúlyos része volt a finom ecsettel és lágy mozdulatokkal végzett nyirokstimuláció. Csak a szakértő mozdulatokkal elvégzett nyirokstimulációról van szó, hiszen a komolyabb beavatkozás (pl. drenázs) már orvos feladata lenne. A nyirokstimulációval elérhetjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását, ami a tisztulásban, méregtelenítésben segíti bőrünket és egész testünket. Bőrápoló ampullás pakolás zárja a kezelést, ami közben a kozmetikus kellemes dekoltázsmasszázst végez. Arctonizálás és a lábak újbóli rövid masszírozása az utolsó búcsúzó mozzanat.

6828be4c81a788255d1fa8fa9722697f.jpg

A kezeléseket csak erre szakképzett kozmetikusok tarthatják. Én a Dr. Hauschka klasszikus kezelésen vettem részt, a Miraculum Kozmetikában, Keresztes Beatrixnél, és maximálisan elégedett voltam vele és azzal a nyugalommal, csenddel is, amit ő biztosított a pihentető szépülésemhez. Tényleg felüdülés volt testnek-léleknek egyaránt.

Kinek? Akinek fontos a biodinamikus, fairtrade szemlélet és szívesen választ ilyen kozmetikai terméket. Aki nemcsak egy gyors szemöldöktépésre, nyomkodásra vágyik egy zajos, kereskedelmi rádiót bömböltető szépségszalonban, hanem egyénre szabott, pihentető, ráérős szépülésre, amit finoman és szakszerűen támogat egy jól átgondolt, az egész testre figyelő arckezelési rendszer.

Ha tetszett a cikkem, itt tudsz követni engem a facebookon!

 

 

 

Szólj hozzá

kipróbáltam! élményajánló