2015. júl 01.

A legjobb, legérdekesebb júliusi fesztiválok

írta: ur.anita
A legjobb, legérdekesebb júliusi fesztiválok

d1368d2878f215a8bb2b3928d585b008.jpg

Egy fesztiválon (szinte) mindent lehet. Még egy ilyen bohókás saruban megjelenni is. Meg nevetni, kikapcsolódni, ismeretlenekkel beszélgetni, ráérni, mérsékelt bolondságokat csinálni, vizezett sört iszogatni, vicekvacak vásárfiát vásárolni, fűbe leülni, önfeledten táncolni, kordagyurira csápolni, hajnalig maradni... És nem feltétlenül csak a huszonévesek kiváltsága a fesztivál-üzemmód nyáron. Ugyanúgy lehet találni kisgyerekes családoknak való fesztivált és olyat is, ahol a nagymamánk korosztálya szórakozhat remekül. Egy érdekes, nekünk való programot kínáló fesztivál akár egy vidéki kiruccanást is megérhet! Itt vannak a legérdekesebb júliusi fesztiválok országszerte.

2015. július 1-5. Szentgotthárd: Szerelmesek fesztiválja - benne Kulka János, Vámos Miklós és Laár András önálló estjei, számtalan szerelmesfilm vetítése, közönségtalálkozó Fejős Évával, Sebő együttes és R-GO koncert.

2015. július 2-5. Eger: Barokk fesztivál - a klasszikus zene kedvelőinek. Az egyik helyszín a csodálatos apátsági templom Bélapátfalván, itt érdemes egyszer egy koncertet meghallgatni, most éppen Purcell műveiből!

2015. július 4-5. Boldogkőváralja: Gönci Barack Vigasság - Parádés zenei felhozatal: Honeybeast, Budapest Bár, Szabó Balázs Bandéja, Wellhello. Top éttermek. De tényleg. És mindenhol mindenben a gönci barack. Családoknak is erősen ajánlott, gyerekbarát fesztivál!

2015. július 11. Ágfalva: IX. Nemzetközi Ikerfesztivál - ez biztos csak nekem újdonság, és az ország összes ikre tud róla, hogy van ilyen és ott lesz... de ha mégsem, akkor irány Ágfalva! :-)

2015. július 16-18. Bánk: Bánkitó fesztivál - egy különleges fesztivál, különleges helyszínen. Koncepció, közösségiség, egyedi hangulat. Ez nem egy tucatfesztivál, feltétlenül érdemes kipróbálni.

Egy fesztivál, ahol  a fellépők, a műfajok, a stílusok is üzenetet hordoznak. Állítanak, reagálnak, hullámokat keltenek, ellenállnak, előre vetítenek. Az, hogy mekkora hullámokat vetnek és mit vetítenek előre, az már rajtatok is áll. A Bánkitó Fesztivál hetedik éve igyekszik a mainstream közéleti, kulturális szcéna mellett megteremteni egy olyan független közeget, ahol mindenki megélheti saját és mások sokoldalúságát. Ahol az énekes nem tűnik el a nagyszínpadról a VIP páholyban koncert után. Ahol a színházi rendező reggeli tornát tart, a szociológus pultozik, az újságíró csavarkulccsal matat, a plakátrongáló repoharakat gyűjt. Ahol nincs hierarchia, nincs leosztott szerep, nincsenek kötelező körök. Csak nyitottság és egyenesség.

2015. július 17-18. Villány: Rozé Fesztivál - benne rozémaraton (rózsaszín ruhás futóverseny!), bakancsos fröccstúra túravezetővel, Fábián Juli koncertje és persze rozéfröccs minden mennyiségben.

2015. július 17-19. Vác: Váci Világi Vigalom - hangulatos város, hangulatos fesztivállal. Sok koncerttel, többek között Hot Jazz Band, Tátrai Band és Maszkura és a Tücsökraj koncert.

 

 

 

Szólj hozzá

nyaralás élményajánló