2015. sze 03.

Kaja házhoz, két kis csavarral

írta: ur.anita
Kaja házhoz, két kis csavarral

vegetables-573958_1280.jpg

Kevés az időd, nincs otthon semmi ehető, te pedig éhes vagy. Mit csinálsz? Rendelsz valamit házhoz. De mi van, ha unod a gyenge minőségű pizzát vagy a zsírban tocsogó menzakajánál egy hajszálnyival sem jobb műanyag dobozos fogásokat? Netalán még főzni is szeretsz/szeretnél - csak végezze el helyetted valaki a piszkos munkát? Neked találták ki ezt a két különleges kaja házhozszállítást!

  Szívesen ajánlok nektek olyan szolgáltatásokat, amelyekben érzem az innovációt, világos az üzenetük, és örömtelibbé, érdekesebbé, különlegesebbé tehetik a mindennapokat. Nemrég számoltam be a yummberes élményemről, ami az étterembe járás alternatívája lehet, egyben ízig-vérig gasztro-terepgyakorlat is, csak bátraknak. :-) Most otthoni főzés-evés témában mutatok be két érdekes kezdeményezést a házhozrendelős kategóriában. Mindegyik szolgáltatás csak Budapesten és esetleg Pest megye bizonyos területein érhető el, de ha vidéken is tudtok hasonlóan érdekeset, írjátok meg kommentben, hogy más is értesüljön róla!

KitchenBox

Egészség. Főzés. Élmény. Mi lenne, ha valaki kitalálná helyetted, hogy mit főzz (a házikosztnál érdekesebb, modernebb fogásokat, de egyben gyorsan elkészülő egyszerűen megfőzhető ételeket) és be is vásárolna hozzá? És ott várna az ajtód előtt minden egy dobozba összekészítve? Én például ezt kaptam, amikor 2 fogást 2 főre rendeltem. A fotó kissé elmosódott, mert csak gyorsan a telefonommal készítettem, de jól látszik, hogy minden ki van porciózva, egyértelműen feltüntetve, hogy melyik alapanyag melyik fogáshoz való + szép színes, részletes recept is jár hozzá, amit akár lefűzve gyűjthetsz is külön.

20150807_100805.jpg

Mit ettem? Ázsiai csirkelevest, kókusztejjel, korianderrel és fusillit krémes spenóttal, mozzarella és gorgonzola sajttal, fenyőmaggal. Könnyű volt követni a receptet, minden pontosan ki volt adagolva, az alapanyagok frissek voltak, a végeredmény pedig finom lett. A két főre való adag bőséges volt, három főre is elég lett volna.

Kinek? Aki szeret főzni, de utál bevásárolni, vagy egy recepthez összevadászni speciális delikátüzletekből a különlegesebb hozzávalókat (szárított paradicsom, fenyőmag, halszósz, friss gyömbér). Minden étel egy adagja egységesen 1500 Ft-ba kerül, ami szingli, egyszemélyes háztartást vezetőknek különösen jó választás lehet, ennyiért tényleg megéri napi 1 érdekes fogás, amihez minden elő van készítve. Több napi adagot is lehet rendelni egyszerre, a hűtőben békésen elvannak a gondosan csomagolt alapanyagok. Annak is jó választás lehet, aki egészséges: diétás vagy vega fogásokat szeretne főzni és enni otthon, külön szekcióból lehet választani ezeket az ételeket. Főzni éppen tanulóknak pedig maga a mennyország, mert a para részét (miből mennyit vegyek, kimérni, mi lesz a maradékkal stb.) elintézi helyetted más, a receptek pedig pofonegyszerűek. Fizetni csak előre, bankkártyával tudtam - de ez kényelmes megoldás.

GourmetBox

A hasonló neve ellenére ez egy másik szolgáltatás. Azt gondolom, a célcsoportjuk vagy legalábbis az alkalom, amikorra rendelik ezeket a boxokat, sem azonos az előzővel. Itt ugyanis prémium fogásokat rendelhetsz, séfek által kreálva. Ez szerintem az "étterembe megyünk egy különleges alkalomra" alternatívája lehet vagy az "el akarom kápráztatni a páromat/családomat/vendégeimet" egy formája. Ezek ugyanis éttermi fogásokra nagyon hasonlító ételek, és az bennük a legjobb, hogy elronthatatlanok, mert még nem is neked kell megfőznöd őket, hanem majdnem készre elkészítve kapod meg a dobozodban. A speciális sous vide technológiának köszönhetően a húsok omlósra, ízesre vannak sütve, ugyanígy a köret is majdnem kész; csak éppen hogy be kell fejezni a főzést egy kis átmelegítéssel, rápirítással, kérgesítéssel. Ez mindössze maximum 10 perc! A díszítéshez szükséges kis nüanszokat sem neked kell kitalálnod, a rozmaringbóbitától kezdve, a tányér szélére csíkozható kis dizájnos fűszerolajig minden benne van a csomagban.

gourmet_box_2015_06_200746-600x600.jpg

Mit ettem? A képen látható marhapofát, erdei gombás vörösboros barnamártással, rozmaringos hordóburgonyával, sárgarépával és brokkolival. És egy paleo fogást: mézes rozmaringos kacsamellet, marinált sült zöldségekkel, jus mártással. Megenni gyorsabb volt, mint leírni :-) A gyertyafény és a szép teríték pedig tovább fokozza a prémium hangulatot.

Kinek? Az jutott eszembe, hogy ez tipikusan az első komoly (már egymáshoz felmenős) randira való szédítő vacsora lehet. Csak a bort kell beszerezni mellé. Hajrá, fiúk, én menten beleszeretnék abba a pasiba, aki ilyesmivel várna. :-) Továbbá bárkinek, aki nem tud vagy nem szeret főzni vagy valamiért nincs ideje rá, de ezért még nem szeretne lemondani egy-egy különleges vacsoráról a saját otthonában. Tényleg pillanatok alatt tálalható, a siker garantált! Fizetni bankkártyával, előre is lehet; én készpénzzel fizettem átvételkor a helyes futárfiúnál.

Ha tetszik, kövess a facebookon is, így értesülhetsz a friss bejegyzésekről!

Szólj hozzá

kipróbáltam! élményajánló öröm a kaja étel házhoz