örömterv

légy felelős a saját jóllétedért

2017. dec 14.

Karácsonyi élmény-bevásárlóséta 2017

írta: ur.anita
Karácsonyi élmény-bevásárlóséta 2017

20171111_103140.jpg

Lassan a finisbe ér a karácsonyi őrület, legalábbis a bevásárlás tekintetében! Én idén döbbenetesen visszafogott vagyok, alig veszek valamit, legalábbis semmi feleslegeset: jó lesz valakinek valamire kis csetreszkéket, több tonna szaloncukrot, szép csomipapírokat és szalagokat... hanem extratudatosan tartom magam a decemberi mottómhoz: egyszerűen, természetesen, fenntarthatóan . Most egy olyan budapesti bevásárló-sétaútvonalat ajánlok nektek 5 megállóval, amely amellett, hogy csodaszép és elképesztően hangulatos, még élményszerű és ökotudatos is! És mivel ez mind kis üzlet és boltocska egy útvonalon - szóval garantáltan tömegmentes is. #3órakikapcs ezúttal ajándék-lelőhelyekkel!

...

Tovább Szólj hozzá

kipróbáltam! élményajánló nagyvárosi örömök slow time #3orakikapcs

2017. dec 11.

"A lassítás nem arról szól, hogy van napi két órám a semmittevésre"

írta: ur.anita
"A lassítás nem arról szól, hogy van napi két órám a semmittevésre"

Interjú Krajcsó Nellivel, a Slow Budapest alapítójával és vezetőjével

krajcso_nelli_jpg.jpg

Gondoltam, spórolok az időmmel, ezért emailes interjút kértem, Nelli pedig jófej volt és elvállalta. Majd a kész anyag egy technikai malőr folytán elveszett, így aztán mégiscsak találkoznunk kellett élőben, hogy meglegyen az interjú. Mert ne már, hogy épp egy slow témáról szóló interjút lezavarjak gyorsan! Jól is volt ez így. :-) Aztán találkoztunk és beszélgettünk ráérősen, egy-egy bögre mentatea mellett mindenféle olyan dologról, amely cseppet sem illik a kívülről látható, normatív siker összképébe: elbizonytalanodásról, mélypontokról, a „valósítsd meg az álmod” divatos szlogen hátulütőiről, stresszről és sok munkáról. Pedig nagyon is a siker részei ezek! Itt a #sikeresnők sorozatom legújabb darabja: egy őszinte ...

Tovább Szólj hozzá

interjú slow budapest boldogság-projektek krajcsó nelli slow time #sikeresnők

2017. dec 04.

3 last minute karácsonyi ajándéktipp

írta: ur.anita
3 last minute karácsonyi ajándéktipp

box-2953722_1920.jpg

Azért last minute, mert mind a 3-ra most bukkantam rá, egy héttel a "nagy" karácsonyi ajándék-lelőhelyes posztom után... És azért is, mert mint az előző cikkben szereplő helyek, ezek is webshopok, ami a vásárlás új dimenziót nyitó nyugalmas és kényelmes módja... de innen a cuccokat feltétlenül időben meg kell rendelni, azaz leginkább MOST, ha biztosra akarsz menni a karácsonyi őrület előtt. De ez azért jó, mert tudatosságra tanít, így tutira időben kipipálható az "ajándékvásárlás" pont a karácsonyi listádból. :-)

...

Tovább Szólj hozzá

életminőség fenntarthatóság ünnepelj

2017. nov 28.

10 ajándékötlet karácsonyra a fenntarthatóság jegyében

írta: ur.anita
10 ajándékötlet karácsonyra a fenntarthatóság jegyében

kari_webshopok.jpg

Már hagyomány, hogy karácsony előtt ajándékajánló poszttal jelentkezem az Örömterv blogon. Sőt, idén három posztot is hozok nektek: mindhárom az egyszerűség, természetesség, fenntarthatóság jegyében íródott! A különleges játékokat ajánló cikkem már megjelent, itt olvashatod ; aztán jövök még decemberben egy olyan beszerző-útvonallal, ami egyedi kis boltokat rejt, és ahol a vásárlás feltöltő kikapcsolódás is egyben. Most pedig itt a kis magyar webshopokat ajánló írásom, ahol a család és a baráti kör minden felnőtt tagjának találhatsz személyre szabott ajándékot!

...

Tovább Szólj hozzá

életminőség kipróbáltam! ünnepelj

2017. nov 20.

10 különleges játék a karácsonyfa alá

írta: ur.anita
10 különleges játék a karácsonyfa alá

eau_de_parfum_3.jpg

Karácsonyra szinte mindannyian vásárolunk játékot. A saját gyerekünknek, a rokon gyerekeknek vagy az ismerősök gyerekeinek. De milyen legyen a választott játék? Jó minőségű; egyszerűen, mégis sokrétűen használható; tartós és igényes kivitelezésű; az életkori sajátosságoknak és érdeklődésnek megfelelő. 10 olyan különleges játékot mutatok nektek, ami mindezt tudja, méghozzá egy helyen megvásárolható! Csak az Örömterv olvasóinak: 10% KEDVEZMÉNY dec. 10-ig minden Djeco játékra - a részletekért olvass tovább!

...

Tovább Szólj hozzá

karácsony kipróbáltam! élményajánló ünnepelj