2014. aug 15.

Légy a saját örömprojekt-asszisztensed!

írta: ur.anita
Légy a saját örömprojekt-asszisztensed!

100 happy days projekt

bubble-83758_640.jpg

"Tudnál 100 napig folyamatosan boldog lenni? Nincs ilyesmire időd, igaz?" Így indul a 100 happy days nemzetközi kezdeményezés nyitólapja. Döntsd el, hogy csatlakozol, és tölts fel naponta egy boldog pillanatodról készült fotót - 100 napon keresztül! Ilyen egyszerű. De mire jó ez?

Olyan időket élünk, hogy divatos lett azzal dicsekedni, hogy valaki szuper-elfoglalt. Amíg az életünk sebessége csak nő, egyre kevesebb időnk marad arra, hogy élvezzük a pillanatot. Az a képesség, hogy értékeld a pillanatot és a környezetet, ahol vagy a bármely emberi lény hosszútávú boldogságához vezető út első lépcsője - írja a kampány honlapja.

Egy jó kávé a teraszon, zápor a kánikulában, a piacon vett virágok a vázánkban, egy vicces reklámfigura az utcán. Mennyi idő naponta egy ilyen fotót csinálni az okostelefonunkkal és azt egy gombnyomással feltölteni? Max. 2 perc. Mégis azok közül, akik elkezdték a projektet, 71% belebukott, nem voltak képesek 100 napig végigcsinálni, azzal az indokkal, hogy nem volt rá idejük. Valószínűleg nem abban a 2 percben van a dolog nyitja, hanem inkább az életmódunkban.

Nem hiszem, hogy ez a kampány vagy az ehhez való csatlakozás lenne a boldogság kulcsa. A pillanatban élésnek, a jó/szép/vicces/örömteli dolgok megélésének azonban egy remek eszköze lehet. Mindenkinek mindennap vannak boldog pillanatai, amikre másnap már nem is emlékszik. Ha tudatosan figyelsz rá - mert elköteleződtél egy program mellett és az önként vállalt házi feladatod, hogy mindennap készíts egy ilyen fotót, azzal sokat tehetsz a saját szemléleted és öröm-fogékonyságod fejlesztéséért.

A projekt szerint, akik sikeresen teljesítették, többek között arról számoltak be, hogy jobb kedvűek lettek mindennap, több dicsértet kaptak más emberektől, és rájöttek, hogy mennyire szerencsések, hogy ilyen életük van. És még egy plusz érv, hogy belevágj: a végén csinálhatsz egy könyv formátumú albumot a 100 képedből, vagyis lesz egy 100 oldalas könyvecskéd a saját boldogság-pillanataidból. Remek ötlet akár egy kisebb vagy nagyobb közösség (család, osztály, falu) életére fókuszálva végigcsinálni a projektet, így a végén egy, a közösség tagjainak ajándékozható albumod is lehet - és ez másoknak is örömet okoz.

photographer-349874_640.jpg

 

Szólj hozzá

boldogság-projektek