2014. aug 26.

Kajapornó a moziban - Az élet ízei

írta: ur.anita
Kajapornó a moziban - Az élet ízei

sea-food-395779_640.jpg

Kajapornó - így jellemezte a filmet találóan az index kritikusa. Az élet ízei c. film most megy a mozikban. Giccs a köbön, de nagyon szerethető giccs. A francia életérzést és gasztronómiát kedvelőknek kötelező darab!

Nem vagyok normális! Ez jutott eszembe, amikor már 20 perce ment a film. Nemrég derült ki, hogy terhességi cukorbetegségem van, ami kőkemény diétát jelent, fűrészpor állagú teljes kiőrlésű cuccokat ehetek natúr zsírszegény túróval, fél almával... És erre beülök egy ilyen filmre, ahol lecsöpög a vászonról a sűrű béarni mártás.

Mi tagadás, nagyon csajos film, minden a női célközönségre van szabva, nincs túlbonyolítva semmi: szerelem, Dél-Franciaország, gyönyörű tájak, piacok, éttermek, szép pasik és bájos nők, meg persze csöpögős hepiend. És el kell ismerni: valóban szépen fotografált ételkészítési folyamatok és végeredmények. Az indiai curry rusztikussága és michelin csillagos költemények légiessége egy filmben.

Mindez Lasse Hallström rendezésében (a Csokoládé c. filmet is ő rendezte, és ez a film valahogy kísértetiesen hasonlít arra a fajta csokoládés étel-érzékiségre), Helen Mirren főszereplésével (aki egy ilyen kellemes limonédában is csodálatos, eleganciája utánozhatatlan). Könnyed nyárvégi szórakozás és vizuális orgia - kikapcsolódásnak tökéletes. Mélylélektani fejtegéseket keresőknek és diétázóknak viszont nem ajánlott :-)

 

Szólj hozzá

élményajánló öröm a kaja