2014. sze 04.

Liebster Award díjat kaptam!

írta: ur.anita
Liebster Award díjat kaptam!

liebster-award-300x300.jpg

 

Alig egy hónapja indult a blogom, de máris kaptam egy díjat :-) A díjat vándordíjként bloggerek osztják egymásnak, kedvenc bloggereiket, a legjobbnak tartott blogokat és az új kezdeményezéseket tisztelik meg ezzel.

Mindez a blogkultúra népszerűsítése is egyben, hiszen tovább kell adnom adnom a díjat, ajánlva más blogokat és néhány kérdésre választ kérve tőlük. Köszönöm a Liebster Awardot Paizs Dórának, az Anyacsavar szerzőjének! Te kérdeztél, én válaszolok:

1. Mi a célod a közösség-alakítással? Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a saját jóllétünkért saját magunk vagyunk felelősek. Nem a párunk, a gyerekünk, a főnökünk és a politikusok a felelősek azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, hanem mi magunk tehetünk érte a legtöbbet. Bármilyen élethelyzetben, bármilyen életkorban mindenkinek van öröm az életében: ez tudatosítható, a fogékonyság fejleszthető, új célokkal és új szokásokkal az elégedettség növelhető. Ehhez adok tippeket, ötleteket, élményeket, olvasnivalókat és ajánlok személyreszabott coachingot.

2. Mit szeretsz a leginkább abban, amit csinálsz? Amikor kutatok egy érdekes témát, kipróbálok valamit, találkozom új emberekkel vagy amikor tanulok valamit - pl. most a blogírást, blogszerkesztést.

3. Milyen reakciók érkeznek az olvasóktól a blogodra? Nagyon pozitívak. Eddig a legnépszerűbb az otthonnyaralós nap ötlete volt, futótűzként terjed. :-)

4. Van olyan téma, amiről még nem írtál, de szeretnél? Még nemrég kezdtem, ezért egy zsáknyi új téma van a fejemben. Érdekel a boldogságkutatás mint tudományos téma és eredményeinek népszerű-olvasmányos formában való terjesztése. Több sorozatot is tervezek indítani, az egyik külföldön élő magyarokról szólna - ők hogyan látják a kinti létet, boldogabbak-e az ott élők és ha igen, mitől. És szeretném az apró, de élményhozó örömökre is felhívni a figyelmet személyes ajánlókkal.

5. Mi lenne a legnagyobb öröm, ami bloggerként érhetne? Egyszerű a válasz: ha minél több olvasóm lenne, akinek minél több öröm lenne az életében!

Most jöjjenek az én választottaim, akiknek Liebster Award díjat adok: induló blogok, jó kezdeményezések, civil kurázsi. Az Apró lépések blog szerzője gyöngyösi ismerősöm, Keresztesi Koppány; koraszülötten érkezett, ma már 6 éves kisfiuk apró lépéseit követi a blog; céljuk, hogy bátorítsák a sajátos nevelési igényű, sérült gyerekeket nevelő szülőket, hogy az adott körülmények közt is lehet teljes életet élni.  A Gát család néven a Kék Pont indított újabb utcai projektet, amiben a IX. kerületi Gát utcában élőket helyezi a középpontba; én itt élek a szomszéd utcában, jól ismerem a környéket, fontosnak tartom az akciójukat. És végül egy olvasós blog, a Librarium, amely virtuális könyvespolcként ajánl könyveket olvasásra.

A kérdéseim hozzátok:

1. Mi az a 3 szó, ami leginkább jellemző a blogotokra?

2. Miért kezdtetek el blogot írni?

3. Mi a legfőbb célotok a blogotokkal?

4. Miért fontos társadalmilag az a téma, amit a ti blogotok képvisel?

5. Nektek mi okozza a legnagyobb örömet a hétköznapokban?

 

 

 

Szólj hozzá

liebster award díj