2014. sze 07.

Öröm-anya: ha anya jól van, mindenki jól van

írta: ur.anita
Öröm-anya: ha anya jól van, mindenki jól van

baby-19003_640.jpg

Nem titok, hogy szülés előtt állok; néhány hét múlva megszületik második gyermekem. Mivel a saját életemben is nagyon aktuális a téma, ezért úgy döntöttem: egy egész sorozatot szentelek a témának. Mindenkinek, aki babát tervez, várandós, nemrég szült, kisebb vagy nagyobb gyermekei vannak. Ha éppen nem tartozol egyik kategóriába sem, akkor küldd tovább a posztokat olyan ismerősödnek, akit érdekelhet - a sorozat végeztével pedig visszatérek újra más témákhoz. :-) Lássuk, mi várható a következő cikkekben!

A többrészes sorozat vezérfonala az a gondolat, hogy ha anya jól van, mindenki jól van a környezetében. Vagyis most nem a baba lesz a középpontban, hanem mi, anyák. Meggyőződésem, hogy az anya a kulcsszereplő, ha ő testileg-érzelmileg-szellemileg jól van, az hat a legpozitívabban a családja közérzetére: a párkapcsolatára, a gyermeke egészséges fejlődésére és akár a tágabb közössége közhangulatára. Mindenkinek vannak nyúzott napjai, hullámvölgyei, nehéz időszakai - amit okozhat egy betegség, egy kialvatlan periódus, családi konfliktusok... De a törekvés arra, hogy megtanuljunk a saját vágyainkkal, örömeinkkel foglalkozni anyaként is, elengedhetetlen a harmonikus családi élethez.

A sorozat hamarosan egy interjúval indul, ami a kisgyerekes nők alapproblémáit és a lehetséges válaszokat, utakat mutatja be. Aztán szó lesz stresszmentes terhességről, szülésről, szoptatásról, az első hetekről a babával. Nyitott vagyok új témákra is - bármire, ami titeket érdekel - várom a javaslataitokat, hozzászólásotokat a témával kapcsolatban, mert mindenki története és tapasztalata érdekes és tanulságos lehet másoknak!

Szólj hozzá

anyaság minőségi idő