2014. sze 19.

Kezdjetek piacra járni!

írta: ur.anita
Kezdjetek piacra járni!

eggplant-73906_640.jpg

Mikor? Az ilyen kérdésekre a legjobb válasz: most! Vagy legalábbis szeptember 20-án szombaton 11-18 óráig a Piacok Napja 2014 rendezvényen az Erzsébet téren. Miért? Mert remek közösségi élmény!

Mostanában nagyon izgat a közösségi élmény + közösségi öröm témaköre, több cikket is tervezek ebben a témában, mert úgy érzem, nagyon fontos téma, óriási szükségünk van rá, és manapság szerencsére egyfajta divatja van civil kezdeményezéseket létrehozni; mikroközösséget alapítani, ahhoz csatlakozni, támogatni - soha ennél jobbféle divatot!

A piac az egyik legprimitívebb és legegyszerűbben megvalósítható formája egy egyszerű közösségi élménynek. Az eladó is jóljár (megél a saját portékájából, ötletéből, munkájából) a vevő is jóljár, mert egyedi, kisszériájú, termelői cuccot vihet haza és nem multikat, nagykereskedelmi hálózatokat, hanem húsvér embereket támogat, akikkel kommunikálhat, cseveghet, személyesen is meggyőződhet hitelességükről.

A Kezdjetek piacra járni kezdeményezés nekem azért is szimpatikus, mert része a korábban indult Kezdjetek szeretni programnak, amelynek elsődleges célja, hogy előtérbe helyezze és megerősítse emberi kapcsolatainkat - plusz a program minden állomása sérült emberek bevonásával valósul meg, tehát egyben egy jó ügyet is támogathatsz. Mi is alkalmasabb erre, mint kóstolgatva, alkudozva, beszélgetve, ismerkedve, ráérősen eltölteni néhány órát egy olyan piacon, amely egyszerre design-, bolha-, garázs-, kézműves, termelői, közösségi, és használtruha-piac. Kell ennél több? Biztos nem térsz haza üres kézzel... Jó piacozást szombaton!

Szólj hozzá

közösség élményajánló jókedvű hétköznapok