2014. sze 30.

Könnyű túrajavaslatok őszi hétvégékre

írta: ur.anita
Könnyű túrajavaslatok őszi hétvégékre

road-21205_640.jpg

Egy kis séta a természetben? A legolcsóbb, legegészségesebb és legüdítőbb kikapcsolódások egyike. Hívd meg néhány barátodat, ismerősödet és irány az erdő! Nem kell messzire menni, fárasztó túrát tervezni, néhány egyszerű túrajavaslat következik Budapest környékére.

Hat remek kirándulás Budapest közelében, ha csak egy párórás kiruccanást tervezel. Ezekhez még autó sem kell, mert tömegközlekedéssel is jól megközelíthetők. Az első túrajavaslat szuperkönnyű, akár babakocsival, kisgyerekkel is teljesíthető.

Ha autóba ülünk, irány a Pilis! Közel van a városhoz, mégis tökéletes természetélmény. Ez a pilisi túrajavaslat szintén bátran teljesíthető babával vagy kisgyerekkel, méghozzá a kellemes és pénztárcabarát Kis Rigó Vendéglő is útbaejthető egy ebédre.

Imádom a botanikus kerteket: lenyűgöz az elrendezésük, van valami arisztokratikus bennük (nem véletlenül, hiszen eredetileg általában kastélyok, kúriák kertjei voltak), és szeretem átölelni a mindegyikben megtalálható százéves famatuzsálemeket. :-) Budapesthez az egyik legközelebbi, autóval gyorsan elérhető botanikus kert a 27 hektáros területen bejárható vácrátóti arborétum, érdemes ősszel, a legszínpompásabb évszakban megnézni!

Használd ki az őszi hétvégéket, tervezz meg egy kirándulást, töltsd az időd a természetben!

Szólj hozzá

feltöltődés élményajánló öröm a társaság öröm a természet