2014. okt 10.

Lehet, hogy a te szomszédod is jófej?

írta: ur.anita
Lehet, hogy a te szomszédod is jófej?

house-313396_640.jpg

Rajta vagyunk egy rakat közösségi oldalon, ismerősnek érezzük a hírességeket és a világ másik végén élő ismeretlent is. De ismered a saját szomszédaidat, az utcádban élőket? Még az is lehet, hogy jófejek, csak eddig nem tudtál róla... Egy zseniális kezdeményezés a miutcánk.hu lokális közösségi oldal - ahol felfedezheted a szomszédaidat és jó kapcsolatot építhetsz ki velük, szívességet ajánlhatsz fel vagy kérhetsz tőlük.

Szerencsés vagyok, a mi társasházunkban egész jó a lakóközösség, sokan névről ismerjük egymást, beszélgetünk, ha összefutunk; csináltunk egy veteményes mini közösségi kertet; és közösen játszanak a gyerekeink a közösen vett játékokon az udvaron. De az én szomszéd-térképemen is vannak fehér foltok, a lakók többségével még egy szót se váltottam. Pedig lehetne ez másképp is...

Milyen jó lenne, ha egy fúrógép kellene kölcsönbe 20 percre, nem kellene mestert hívni vagy végighívni a fél várost, csak átszaladni érte a közelbe. Milyen jó lenne, ha valaki túl sok sütit süt és nem tud vele mit kezdeni, megosztaná a közelében lakókkal, ahelyett hogy rászárad napok múlva és kidobja a kukába (én már regisztáltam, és konkrétan az én környékem élők közül valaki éppen a túl sok frissen sült kókuszos sütijét ajánlgatta ingyenes elvitelre...). Milyen jó lenne, ha az egymás közvetlen közelében élők reggelente megosztanák egymással autójukat, és benzint meg ökológiai lábnyomot spórolva egy autóval többen indulnának a város másik végébe munkába. Milyen jó lenne, ha tudnánk, hogy a szomszéd házban éppen bébiszitterkedést vállal egy egyetemista lány, és nem kellene hosszan keresgélnünk. Egy informatikus fiú azt ajánlotta fel az én közelemben, hogy szívesen telepít ezt-azt vagy javít meg a gépeden, ha cserébe felfúrod az újonnan vett mennyezeti lámpáját. Mindenki jóljár, nem?

Minderre kiválóan alkalmas a miutcánk.hu közösségi oldal, ahol csak egy irányítószámmal és lakcímmel kell regisztrálnod és máris láthatod a közeledben lakók (azt is kiírja, hogy hány méterre lakik tőled) felajánlásait, kérését vagy személyes ajánlásait (pl. ki a legjobb hentes a környéken). Egy olyan közösségi oldal, ami nem áll meg a virtuális kapcsolatépítésnél, hanem a valóságos emberi viszonyokra, az élő-létező közösség építésére, az abban való aktív részvételre ösztönöz. Lájk!

Szólj hozzá

közösség öröm a társaság nagyvárosi örömök