2014. nov 21.

Jókedvű ötletek szürke hétköznapokra

írta: ur.anita
Jókedvű ötletek szürke hétköznapokra

rain-51885_640.jpg

Lehangoló az időjárás? Mindent beborít a szürke, nyúlós köd? Nincs kedved reggel kibújni az ágyból? Jókedvre föl, néhány egyszerű hangulatjavító eszközzel: viselj színeset, egyél vicceset, olvass szórakoztatót!

Viselj színeset!

Borongós időben az egyik legegyszerűbben megvalósítható ötlet, ha előszeded a szekrényed mélyéről a legszínesebb ruháidat és bátran kombinálod őket (azért némi korlátozással: nem munkainterjúra és szerződéskötésre).

www.gumicsizmaaruhaz.hu.jpgEgy színes gumicsizma telitalálat! Tudtad, hogy van gumicsizma webáruház (döbbenet, hogy ilyen is van!), ahol egy csomó vidám gumicsoda közül választhatsz? De megteszi egy szürkeségből kitűnő színes, vastag harisnyanadrág vagy egy feltűnő színű kendő is a nyakadba, nem beszélve a bizsukról - bátran viselj ilyenkor egy-egy nagyon színes darabot.

Egyél vicceset!

Csinálj magadnak vagy a családodnak vicces szendvicseket, garantált a siker és a mosoly, ha ilyesmi kerül az asztalra uzsonnára:

kreatív szendvics4.jpg

Vagy ilyen:

kreatív étel3.jpg

Olvass szórakoztatót!

Egy korán sötétedős, fázós estén nincs jobb annál, mintha csinálsz magadnak egy bögre mézes teát, bekuckózol a legkényelmesebb fotelbe és olvasol valamit, ami ellazít, jókedvre derít és elröpít a valóságból. Az "igényes ponyva" kedvelőinek ajánlom Joanne Harris könyveit (a klasszikus Csokoládé c. regényén kívül a többi is nagyon jó, nekem a Szederbor a kedvencem), remekül ír, könnyed stílusban, élvezetes történetszövéssel - elsősorban nőknek. Az irodalmibb vonulatból, a fekete humor kedvelőinek pedig ajánlom Kurt Vonnegut bármelyik regényét. Megunhatatlan klasszikus.

Jókedvre fel: a szomorú, hűvös őszi idő nem lehet akadálya a jó napodnak!

Szólj hozzá

élményajánló jókedvű hétköznapok