2015. feb 11.

Valentin-nap giccsmentesen

írta: ur.anita
Valentin-nap giccsmentesen

candy-cane-488009_640.jpg

Ha szeretnéd megünnepelni Valentin-napot, vagyis valamilyen formában felköszönteni a párodat, ajándékot adni neki, kifejezni a szerelmedet iránta... de ezt nem egy doboz bolti bonbonnal, csillogó festékkel lefújt illatmentes üvegházi rózsával vagy ájlávjú feliratú rózsaszín plüssmacival szeretnéd megtenni, akkor ezeknél kicsit egyedibb tippet adok. Képes ajánló!

Szerintem fontosak az ünnepek. Mert kitűnnek a hétköznapokból. És az is fontos, hogy mindenki maga döntse el, hogy a rendelkezésre álló ünnep-kánonból  az év során mit és hogyan ünnepel. Na, meg kivel. Szinte minden napra esik valami jeles nap a naptárban, pl. pár napja volt a nutella napja :-) lehet válogatni, ha sajátbejáratú ünnepeket szeretnénk meghonosítani otthon...

A Valentin-nap megosztó abból a szempontból, hogy giccsáradatot is jelent egyben, a szerelem ipari méretű tárgyiasítása pedig nem igazán erősíti ennek a napnak a személyes és intim jellegét. Ezért sokan inkább nem is ünneplik. Ha te mégis és valami egyedit szeretnél, akkor az szóljon tényleg rólad és a párodról. Egy könnyen megvalósítható, remek tipp többféle köntösben, ami személyes és biztosan örömet okoz a másiknak: az "azt szeretem benned, hogy..." cetlik. Mert az a valódi figyelem jele és még senki sem találta giccsesnek, ha a másikra, a pozitívumaira fókuszálsz; és ezt ki is fejezed szavakkal. Megvalósítási ötletek, íme:

Post-it dekorációval a tükrön (minél több, annál jobban mutat)

96d83e348bfa641019810e039fcbbac5.jpg

 

Vagy akár az autóban:

bec17eca161f7d1b8ea3e146528df1cc.jpg

És egy csinos üvegben sok-sok cetlivel:

3e272e3a19e03634678d31941280ed70.jpg

 

+ egy édes-vicces DIY ajándék: az ehető csokiplakát :-)

Egy kis kreativitással a fellelhető magyar feliratú édességekből (Boci, Balaton, Sport, Pöttyös stb.) is remekül elkészíthető egy ilyen (vagy ennél jobb) ehető üzenet:

dsc00896.jpg

képek innen: pinterest

Ha tetszik, csatlakozz a facebookon is!

Szólj hozzá

ünnepelj