2015. feb 25.

Egy bögrényi boldogság

írta: ur.anita
Egy bögrényi boldogság

cup-7916_640.jpg

Már jópár napja csak az esték hidege emlékeztet a télre. Vagyis mindjárt tényleg vége a télnek...  Egyrészt hála istennek, másrészt kár: mert az egyik legjobb dolog a télben forró italokat iszogatni. Úgy mint forró csokit és forralt bort. És plusz egy gasztroújdonság: hallottál már a bögrés kajákról?

A forró csoki tömény öröm. Ha még nem csináltál ezen a télen egy bögre forró csokit magadnak vagy másoknak, akkor rajta - a márciusi lenge tavaszban már nem esik olyan jól ez a finomság. Alapszabály: csak jó minőségű, magas kakaótartalmú csokiból vagy kakaóporból érdemes elkészíteni. A tökéletes forró csokihoz receptek itt. Egy szuper ötletről is olvastam: a forró csoki partiról, ahol mindenki maga keveri be a saját forró csokiját egy buli keretében - a nagyszerű ötletről + a partira nyomtatható helyes címkékről itt olvashatsz. Ez hamisítatlan csajosbuli-ötlet, nehezen képzelem, hogy pasik ilyesmire szánnák el magukat. :-)

A forralt bor esetében van aki fehérből, van aki vörösborból készíti - én a vörösre szavazok, már csak a gyönyörű bíbor színe miatt is. A fűszerezéssel érdemes kísérletezni a kamrapolcod fűszereiből válogatva. Már az egyszerű fahéj-szegfűszeg kombó is ezerszer finomabb és természetesebb ízű, mint a gyári fűszerkeverékek. Ha még egy kis kardamommal vagy narancshéjjal, gyömbérrel is megdobod, fantasztikus ízvilágot érhetsz el. Alapszabály: nevével ellentétben ne forrald fel, mert szétesnek az aromák és elillan az alkohol, épp csak forrpontig melegítsd fel és húzd le a tűzről!

Hallottál már a mikróban elkészíthető 2-3-5 perces bögrés kajákról? Nagyon jó alternatívája a táblás csokinak és chipsnek, ha édességre vágysz vagy egy kis nassolnivalóra a hidegben. Jöhet egy kis bögrés finomság, pl. pitetorta bögrében? Katt ide a receptekért! Jó bögrés nassolást!

Ha tetszik, csatlakozz a facebookon is!

 

Szólj hozzá

otthon öröm a kaja