2015. már 16.

Úgy szeretnék valami mást!

írta: ur.anita
Úgy szeretnék valami mást!

women-486826_640.jpg

Valami jobb munkát. Valami szebb lakást. Valami extra nyaralást. Valami csoda folytán sokkal több időt magamra. Valami egyéni stílust. Valami saját projektet, ami igazán rólam szól. Valami önazonosabb működésmódot. Mi az a valami egyáltalán? Fogalmad sincs? Négy támogató kérdés az önelemzéshez és a válasz megtalálásához.

Időről időre arra biztatlak titeket, hogy tegyetek fel kérdéseket magatoknak és őszintén válaszoljátok meg. A karácsony megtervezésétől kezdve a nagy éves terv kivitelezéséig vagy egy életmódbeli újrakezdésig. Mert ha szánsz rá egy kis időt és fókuszálsz egy kérdésre, számba veszed a lehetőségeket és közben figyelsz magadra, a saját érdekedre + a saját valódi vágyaidra, akkor lehet hogy megszületik egy olyan válasz, ami motorja lesz egy döntésnek, egy cselekvésnek, egy változásnak.

Van amikor felkiáltójelként villog bennünk egy megoldás, biztosan tudjuk mit szeretnénk és mit kell azért tennünk, hogy megkapjuk. Ez sima ügy. De életünk során többször lehetünk olyan helyzetben, hogy fogalmunk sincs, mit szeretnénk pontosan. De mindenesetre valami mást, mint ami most van. Történjen meg magától, alakuljon ki csak úgy, ébredjek arra, hogy más lett az életem. Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor tudjuk, hogy ez nem így megy. Nekünk kell tennünk a változásért, és igen, legtöbbször igenis vannak valós lehetőségeink és tehetünk érte konkrét lépéseket. Az egész ott kezdődik, hogy megfogalmazzuk, mi is az a valami. Ehhez nyújtok 4 támogató kérdést.

Mi az, ami jót tesz nekem?

Mi az, ami árt nekem?

Mit szeretnék igazán?

Milyennek szeretném látni magam 10 év múlva?

Az utolsó kérdés különösen fontos. Ehhez nyugalom kell, esetleg csukott szem és kellemes zene. A válaszaidat írd le, a jelentéktelen apróságokat is, amik eszedbe jutnak. Közelebb jutottál a saját válaszodhoz, hogy mi is az a más, ami jó lenne? Ha még nem, hagyj időt az érlelődésre, időnként vedd elő újra a kérdéseket és a válaszaidat, alakítgasd a saját pillanatnyi állapotod szerint. Hátrafelé biztos nem vezet ez a belső munka, csak előre! :-)

Ha már érzed magadban a változás szelét, de még nem tudod hogyan tovább, akkor a coaching remek támogatás a homályos elképzelések tisztázásához, céljaid megfogalmazásához, a hatékony megvalósításhoz, az álmok valóságba ültetéséhez, a legjobb döntések meghozatalához.

Ha tetszik, csatlakozz a facebookon is!

 

 

 

 

Szólj hozzá

egotrip boldogság-projektek