2016. jún 13.

9 kipróbált, különleges szállástipp a nyárra

írta: ur.anita
9 kipróbált, különleges szállástipp a nyárra

hotel-1330850_1280.jpg

Belföldön. Három kisgyerek mellett az elmúlt 6 évben nem jutottam el külföldre, de a belföldi utazások is rengeteg új élményt adnak, méghozzá a kényelmesség, a könnyen elérhetőség, megfizethetőség egyértelmű előnye ezeknek a hazai kiruccanásoknak. Következzen most 9 kipróbált hely az elmúlt évekből, amelyeket saját tapasztalat alapján, jó szívvel ajánlok mindenkinek!

Szeretem a különleges szálláshelyeket, ahol valami egyedivel, minőségivel, kiemelkedővel találkozom a tucathotelekhez képest. Azt pedig különösen szeretem, ha látom, érzem is a személyességet egy hely atmoszférájában, ahol nem egy nemzetközi hotellánc utolsó berendezési tárgyáig és kiszolgálási protokolljáig leszabályozott rendszeréről van szó, hanem ahol emberek, családi vállalkozás, elhivatottság, sok személyes gondoskodás és munka van amögött, ahogyan kinéz és ahogyan működik egy hely. Emberi, szerethető, otthonos - mégis más, mint otthon. Na, ezek pont ilyenek!

1. Natura Hill - Zebegény

Verhetetlen kilátás, a Dunakanyar szépsége, a tulajdonosok közvetlensége és maximalizmusa, a kitűnő konyha és a tényleg környezettudatos szemlélet teszi vonzóvá ezt a szállást.

bjf0824_30-1024x425.jpg

2. Hercegasszony Birtok - Mezőtúr

Egy kis Körös-parti gyöngyszem, a Holt-Körös partján, szépen helyreállított birtok, nyugalmas természeti környezet és stílusos szobák.

80f6078345e6359a1d82a93135eaff55.jpg

3. Zenit Hotel Balaton - Vonyarcvashegy

Én télen jártam itt, de nem csak téli pihenésnek, nyári balatoni kiruccanásnak is ideális hely, ha teljes kényeztetésre, csodálatos kilátásra és kiemelkedő konyhára (szomszédban a Bock Bisztró Balaton) vágysz, parton tolongó tömeg nélkül.

20160116_090410.jpg

4. Mandalaház - Boldogkőváralja

Zempléni kirándulások, Tokaj környéki borozások ideális kiindulópontja, maga a nyugalom szigete, klassz reggelivel, ápolt kerttel, igényes berendezéssel, szezonális programokkal.

szobakonyha_03.jpg

5. Jankovich Kúria - Rácalmás

Valódi, magas minőségű koreai gasztronómia, ízléses épületegyüttes, egy remek wellness-részleg, Budapest közelsége, Duna-part és egy tanösvényes kis Duna-sziget, amely sétára csábít.

jankovich-kuria-hotel-etterem-racalmas.jpg

6. Villa Mimi - Sopron

Soproni bortúrára és a város felfedezésére felejthetetlen helyszín, egy csodálatos villában, még csodálatosabb kerttel, mintha egy másik században, másik világban lenne az ember.

index_1.jpg

7. Borostyán Vendégház - Palkonya

Egy műemlék parasztház, nagyon szépen felújítva, zárt kerttel, Pécs közelében, Villánytól mindössze 5 km-re, egy nagyon helyes kis faluban. Társasággal, nagy családdal ideális helyszín!

szinesuveg_ajto_400x300.jpg

8. Bambara Hotel - Felsőtárkány

Ez nem a kicsi, hanem a nagy hotel kategóriája, viszont nagyon profi a saját mezőnyében, pár hete jártunk itt harmadszor a gyerekekkel. Lenyűgöző természeti környezetben, gyerekeknek maga a paradicsom, annyi mindent lehet csinálni - igazán családbarát szálloda, meglepően jó konyhával!

offer_thumb_155.jpg

9. Károlyi-kastély - Fehérvárcsurgó

Ez a legfrissebb élményem, a múlt héten jártam itt. Alig ismert kastélyszálló, nagyon szépen felújítva, hatalmas ősfás kerttel, kiemelkedően jó étteremmel. És Budapesttől mindössze egy órányi autóútra!

20170705_162710_1.jpg

Neked is van egy különleges belföldi szállástipped? Írd meg ide kommentben vagy az Örömterv facebook oldalára hozzászólásban!

 

 

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

utazás kipróbáltam! élményajánló