2017. jan 03.

3 nagyon jó, ingyen letölthető segédlet 2017-re!

írta: ur.anita
3 nagyon jó, ingyen letölthető segédlet 2017-re!

yearcompass-photo-1.jpg

Egyre többen tesznek fel olyan igényes, letölthető anyagokat a netre, amelyek segítik a tervezést. Mivel szakmámból adódóan is nyitott szemmel járok és figyelem ezeket a termékeket, ezért tudok jó néhányról, amelyek tényleg klassz segédletek lehetnek. Most három olyan ingyenes, szabadon letölthető kiadványt mutatok nektek, amelyek támogatnak a fókuszáltabb, személyesebb hangú tervezésben!

Tervbe van véve, hogy majd én is készítek ilyesmit és szabadon letölthető módon megosztom veletek: számos tartalmi ötletem van, de technikailag még nem állok azon a szinten, hogy esztétikailag ne egy ótvar nagy gagyi legyen a végeredmény... szóval egyelőre maradok annál, hogy másokét ajánlom. Jó szívvel. Használjátok ti is!

1. Falinaptár egész évre

make_your_own_calendar_blog0_hu.jpg

Az Imelda Green's blogon találtam rá erre. Egészen minimalista példány, ami nekem rettentően tetszik, mert éppen ezért tényleg magadra szabhatod a szabad részeket. Nem vagyok egy rajztehetség, de igenis hiszek abban, hogy a kreativitás - a saját kreativitásod megélése - fantasztikusan motiváló dolog! A szokványos havi naptárlapokat kinyomtathatod és bőségesen van hely minden hónapban arra, hogy az adott hónapot egyénivé  tegyed! Hogy mivel? Például egy idézettel, az adott hónapra szóló mottóval, rajzzal, vízfestménnyel, irkafirkával, kollázsképpel, egy fotóval, jelmondattal, egy kalligrafikusan leírt szóval, a havi top-teendőid felírásával stb. Az az idő, amit erre szánsz, a legértékesebb és leghasznosabb énidők egyike. Hogy jól induljon minden hónapod!

2. Heti tervező sablon

hetitervezo_365letszikra_1170x650-1.jpg

A 365letszikra magazinblogról tölthető le ez a heti tervező. Láttam már sokfélét ebben a műfajban, de ez valóban nagyon jó - szakmailag is állítom, hogy igazán hasznos példány, leginkább a globális szemlélete miatt. Nem csupán a teendőkre, azok listázására összpontosít - ami lássuk be, már önmagában sokkal jobb annál, mintha fejben akarnád tartani őket -, de ennél jóval többre vállalkozik: a ráfordítandó idő megtervezésére buzdít, priorizálásra tanít, valamint heti kihívást, mottót, másokért vállalt feladatot is kér tőlünk. Aztán persze pipálással és százalékosan is értékelhetjük magunkat a hét végén. Komplex kis csomag ez, érdemes ezzel a tudatossággal kezdeni és zárni minden hetünket az évben!

3. YearCompass éves tervező

yearcompass-photo-11.jpg

Az éves tervezés nem egy könnyű műfaj, mert számos tényezőt, ötletet, vágyat és célt kell összhangba hozni egymással. Persze erre is igaz, hogy mindenkinek más módszer jön be, más technika illik hozzá, és hogy a semminél még egy 10 perc alatt lefirkantott hevenyészett lista is jobb. De mivel az életünknek az évek a leginkább emberléptékű, jól belátható, tervezhető, értelmezhető szakaszai, ezért érdemes minden év elején erre kiemelt figyelmet fordítani. A YearCompass egy remek kiadvány, amely egyszerre helyez hangsúlyt az előző éved értékelésére (nagyon fontos!) és az idei éved megtervezésére. A szempontrendszer és a kérdések jól segítik a fókuszált gondolkodást; a metodikája pedig teret hagy a kevésbé racionális és megfogható, nehezen verbalizálható, de értékes érzések és reflexiók kifejezésének (szintén nagyon fontos!). Amire felhívnám a figyelmeteket: minden komolyabb tervezési folyamat sokkal-sokkal hatékonyabb, ha interakció is kíséri (magyarul: beszélgetés valakivel). Vagyis vedd rá a párodat, barátnődet, anyukádat stb., hogy beszéljétek meg közösen az éves terveidet...

...vagy ha igazán professzionális megoldást szeretnél választani, akkor gyere el hozzám egy ÉVES TERVEZÉS coachingra! A szabad időpontjaim vészesen fogynak, úgyhogy jelentkezz, ha nem szeretnél lemaradni róla!

Ur Anita, coach

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

coaching perspektíva tervezz