2017. dec 04.

3 last minute karácsonyi ajándéktipp

írta: ur.anita
3 last minute karácsonyi ajándéktipp

box-2953722_1920.jpg

Azért last minute, mert mind a 3-ra most bukkantam rá, egy héttel a "nagy" karácsonyi ajándék-lelőhelyes posztom után... És azért is, mert mint az előző cikkben szereplő helyek, ezek is webshopok, ami a vásárlás új dimenziót nyitó nyugalmas és kényelmes módja... de innen a cuccokat feltétlenül időben meg kell rendelni, azaz leginkább MOST, ha biztosra akarsz menni a karácsonyi őrület előtt. De ez azért jó, mert tudatosságra tanít, így tutira időben kipipálható az "ajándékvásárlás" pont a karácsonyi listádból. :-)

A most ajánlott 3 ajándéklelőhely is tökéletesen megfelel az idei decemberre kitűzött koncepciómnak: egyszerűen, természetesen, fenntarthatóan. Ajándékozzatok úgy, hogy fenntartható módon vásároltok, méghozzá olyat, ami hazai alkotók, kézművesek terméke! Ha van választási lehetőségetek (és miért ne lenne?), akkor támogassátok inkább őket, ne a multikat... legalább ilyenkor, karácsonykor. :-)

1. Fleur de lin kozmetikumok

2017-fleur-de-lin-tonizalo-levendulaviz-e1510544131892-458x458.jpg

Nagyon vártam már, hogy kijöjjenek Gabi termékei! Tudtam, hogy készül idén karácsonyra rendelhető-ajándékozható kozmetikumokkal és most itt vannak, a webshopjában! Aki nem ismerné: Kocsmáros Gabi slow kozmetikus, ismerem őt és nagyon szeretem a történetét, ahogy eljutott oda, ahol most tart, készítettem is vele egy interjút a #sikeresnők sorozatomba. A termékeit pedig egytől egyig nagy gondossággal, kizárólag természetes alapanyagokból készíti, amelyek a fenntartható és slow bőrápolást segítik. Tökéletes ajándék mindazoknak, akik nem ráncfelvarrást, hanem kézzelfogható természetességet szeretnének ajándékozni karácsonyra barátnőiknek, női családtagjaiknak. :-)

2. Serendipity

24293970_1735457609800808_8544105189740833479_n.jpg

Ez egy kis kézműves webshop a meskán, most fedeztem fel. Csodálatos lelőhelye icipici, cuki, helyes kézzel készült kis micsodáknak. Az ízlésesség nálam pluszpontot kap, mert a meska ugyan jó hely, de tele van számomra vállalhatalan gagyikkal. Oké, ez egy online piactér, ahol válogatni kell, csakúgy, mint egy igazi piacon, én pedig ezt most megmutatom nektek, ha már egyszer véletlenül rátaláltam. :-) Serendipity termékei közül különösen tetszenek a fenntarthatóság jegyében, pólófonalból készült kosárkái, amelyek nagyon praktikusak is, hiszen minden lakás szinte minden helyiségében vannak olyan hányódó dolgok, amelyek jól tárolhatók ilyen kosárkákban. Szuperhasznos karácsonyi ajándék!

3. Magyar Madártani Egyesület webshopja

eteto_ablaketeto.jpg

Nagyon egyszerű kivitelezésű, sallangoktól mentes, funkcionális madáretetők, odúk sora található a webshopjukban, böngésszetek az oldalukon! Mindenféle környezetbe: kertbe, erkélyre, házba, városi lakás ablakába és különféle madárfajtáknak találhatsz náluk megfelelő etetőt és egyben az eleséget is megveheted. Egy szuper ajánlatra is bukkantam, ami tökéletes ajándék lehet madáretetéssel eddig még nem próbálkozó ismerősünknek (vagy a saját családunknak...) karácsonyra: ez a "Téli madáretetés - kezdő csomag", amely nagyon jó áron tartalmaz egy ablakra vagy ablak elé tehető madáretetőt, kétféle madáreleséget és egy madárhatározó könyvecskét. Madarakat etetni nagyon hálás dolog! Saját tapasztalatból mondom, hogy úgy inni a reggeli kávédat, hogy közben figyeled az ablakodban levő madáretetődben csipegető cinkéket: felbecsülhetetlen érzés. :-)

+ 1 fenntartható tipp a csomagoláshoz: a DM-ben most szezonálisan rengeteg nagyon szép, kifejezetten egyszerű és trendi mintájú karácsonyi csomagolópapír kapható; és ahogy láttam, a címke szerint mindegyik minimum 90%-ban (van, amelyik 100%-ban) újrafelhasznált papírból készült!

 

Van hasonlóan fenntartható, természetes karácsonyi ajándékra tipped? Oszd meg velünk az Örömterv fb oldalán!

 

 

Szólj hozzá

életminőség fenntarthatóság ünnepelj