örömterv

légy felelős a saját jóllétedért

2018. júl 19.

"A döntés mindig a mi kezünkben van"

írta: ur.anita
"A döntés mindig a mi kezünkben van"

Interjú Czeiler-Fóris Angelikával, az Impact Alapkezelő Zrt. ügyvezető igazgatójával

foris_interju.jpg

Sheryl Sandberg hozott össze minket (köszi, Sheryl! ). Sheryl Sandberg a Facebook operatív igazgatója, és amikor kitettem a blogom Facebook-oldalára ezt a tőle származó idézetet: "Ha egy férfi sikeres, akkor nők és férfiak egyaránt kedvelik. Ha egy nő sikeres, akkor mindkét nem képviselői kevésbé kedvelik " - akkor Angelika reagált rá egy kommentben, hogy ezt ő is meg tudja erősíteni. Érdekelni kezdett, hogy milyen személyes tapasztalatai vannak és megkértem, hogy írjon róluk. Aztán személyesen is találkoztunk és nagyon jót beszélgettünk; kiderült, hogy teljesen egy értékrendi húron pendülünk. Itt a #sikeresnők sorozatom legújabb interjúja, ezúttal arról, milyen az, ha nagyon is látható a siker. Milyen ma nőként magas pozícióban ...

Tovább Szólj hozzá

interjú siker perspektíva #sikeresnők női történetek

2018. jún 14.

"Ez a klub egy fűszer az életemben, ami elüt a hétköznapok felépítésétől és rutinjaitól"

írta: ur.anita
"Ez a klub egy fűszer az életemben, ami elüt a hétköznapok felépítésétől és rutinjaitól"

Szabó Veronika és a Kollázs Lakásklub

vera_nori_2.jpg

Sokszor gondolok arra, hogy az egyéni sikeresség akadálya gyakran az, hogy nagyban gondolkodunk. Túl nagyban. Hol van nekem időm közösségépítésre? Honnan lenne pénzem vállalkozást alapítani? Hogyan találjam meg a szuper startup-ötletet, amit még senki nem talált ki a világon? Mivel kereshetnék igazán sok pénzt? Ilyenkor 10 ezer fős közösségekre, több száz alkalmazottal dolgozó cégekre, a Prezire mint tuti-sikeres startup-cégre asszociálunk és sokmilliós éves bevételre gondolunk. Aztán arra jutunk, hogy ezektől mi fényévnyi távolságra vagyunk… Ha ezek a saját sikerdefinícióink, akkor lehet, hogy valóban így van: mi vagyunk a saját akadálya a saját sikerességünknek a nagyra növesztett elvárásainkkal (amiből persze rögtön remek ...

Tovább Szólj hozzá

interjú #sikeresnők

2018. máj 08.

A változás kezelése helyett: a változás megélése

írta: ur.anita
A változás kezelése helyett: a változás megélése

girl-2573111_1920.jpg

Finomodik a belső szótáram. Ami újabb belső felismeréseknek köszönhető. Felismerések pedig csak és kizárólag saját élmény hatására aktiválódnak bennem. Azt hiszem, más is így van ezzel... Változáskezelés helyett szívesebben használom ezentúl a változás-megélés kifejezést, mert egyszerűen közelebb áll a valósághoz. Legalábbis az én valóságomhoz.

...

Tovább Szólj hozzá

változás coaching életminőség saját élmény

2018. ápr 04.

A 3 legjobb időmenedzsment-tipp

írta: ur.anita
A 3 legjobb időmenedzsment-tipp

time-2980690_1920.jpg

Nincs tuti módszer. Próbálkozások vannak, keresgélés, kísérletezés. Aztán reflexiók, tanulságok, ujjongások vagy pofára esések. Meg a 24 óra, a 365 nap és az átlagos, kb. 50 évnyi felnőtt élet, amikor tudatosan alakíthatjuk az időgazdálkodásunkat. Szabadon nem, csak tudatosan. De ez óriási lehetőség! Érdemes élni vele, én most megosztok veletek 3 bevált időmenedzsment-tippet. Vagy inkább szemléletet. Mert azonnal ható és bombabiztos, univerzális módszer nincs.

...

Tovább Szólj hozzá

coaching perspektíva tervezz időmenedzsment

2018. már 15.

Időmenedzsment: le a bűntudattal!

írta: ur.anita
Időmenedzsment: le a bűntudattal!

idomenedzs.jpgIdőmenedzsment: szorongás, bűntudat, elégedetlenség-érzés, hiányok, fejlődnöm kellene, ma sem sikerült, majd holnap. Nem találkoztam még olyan emberrel, aki maradéktalanul elégedett lenne a saját személyes időkezelésével. A leggyakoribb kérdések egyike, amit kapok: "javasolj valamit, hogyan javíthatnék az időgazdálkodásomon!". Mindennél jobban vágyunk valami tuti tippre, ami megváltoztatja a mindennapjainkat. Van ilyen?

...

Tovább Szólj hozzá

perspektíva időmenedzsment minőségi idő