2015. feb 04.

Fricska: verhetetlen árérték a belvárosban ebédidőben

írta: ur.anita
Fricska: verhetetlen árérték a belvárosban ebédidőben

10404071_391177827722384_4460297235933938540_n.jpg

A belváros, különösen a bulinegyeddé előlépett Király utca és vonzáskörzete tobzódik az új helyekben, nagyon menő a street kitchen vonal és burgerforradalom is zajlik éppen - buli előtt, közben, után ezek kellenek. De ha ebédelnétek és fine diningre azaz egy kifinomultabb, érdekesebb éttermi élményre vágytok, akkor a Dob utcai Fricska étterem verhetetlenül jó árértékű az ebédmenü-fronton.

Imádok étterembe járni. Látványban gyönyörködni, ízeket élvezni, borokat kóstolni. Mondhatnám, hogy ez az egyik hobbim, de ez így nem igaz, a hobbiját gyakrabban űzi az ember. Én utoljára augusztusban jártam a Borkonyhában. Inkább ritkán, de akkor jó étterembe, különlegeset enni - mert nem olcsó mulatság. Jó lenne rendszeresen, mondjuk hetente-kéthetente egyszer igazán jó étterembe menni, mint ahogy Franciaországban ezt szinte mindenki teszi, de sajnos nem Franciaországban vagyunk. Ha van álommunka, amit szeretnék csinálni, akkor az egyik ilyen az étteremkritikus lenne - enni és írni is imádok. :-) Szóval fél év után egy esti programot terveztünk egy kitűnő étterembe, az Olimpiába, ami az egyik kedvencünk a férjemmel, és ahol nem jártunk azóta, mióta séfváltás történt. Hát, most se jutottunk el - hiába a gondos szervezés és előkészítés, a háromhónapos gyerekünk fogzik és lehetetlenség volt az esti nyűgössége csúcspontján elindulnunk. Így döntöttünk amellett, hogy az esti topéttermes vacsorák ideje nem most van, hogy egy darabig maradnak a könnyebben kivitelezhető napközbeni kiruccanások, és ha már így alakult, mi lenne, ha ebédmenüs helyeket látogatnánk meg a belvárosban. Jó!

Akkor kezdjük a Fricskával, mondtuk. Két okból: mert jókat olvastunk róla az interneten, és mert ide tette át székhelyét az Olimpiából Csongrádi Csaba, a főpincér, akit ott is nagyon kedveltünk. Karcos humor, igazi főpincéres megjelenés, szívélyesség és bőkezű + nagyon értő borkínálás. A hely igazán kellemes. Egy szuterén, ami tud nagyon nyomasztó lenni; de ez nem az - szellős, tágas, hangulatos, ízlésesen visszafogott.

Ebédmenü a fekete táblán, valóban verhetetlenül jó áron. Konkrétan két fogás 1750 Ft, három fogás: 1950 Ft. Ez egy mekis hamburger menü + egy gépi fagyi gejl öntettel ára. A kettő közti különbség leírhatatlan. Ezekből válogathattunk:

előétel: gyöngytyúkleves vagy rántott brie sajt lencsés almasalátával

főétel: mangalica szűz gerslis rizottóval vagy kacsaszárnytő sütőtök pürével és balzsamecetes lilakáposztával

desszert: creme caramell

Ketten mindent végigkóstoltunk. Jelentem, semmi kivetnivalót nem találtunk. Kitűnő alapanyagok, tökéletes technológia, csodálatos ízek és textúrák, csinos tálalás. A ház bora a legtöbb helyen megúszós ajánlat, itt fehérben és vörösben is több, mint jó - egyenesen remek, nagy borok szintén jó áron. A kiszolgálás csongrádicsabás, a hangulat fesztelen. Imádjuk! Visszajövünk. Ha a belvárosban akad dolgotok ebédidőben, akkor ti is ugorjatok be a Dob utcába kipróbálni a Fricskát!

 

Ha tetszik, csatlakozz a facebookon is!

 

Szólj hozzá

élményajánló öröm a kaja