2019. júl 09.

10+1 kipróbált, különleges belföldi szállástipp nyárra

írta: ur.anita
10+1 kipróbált, különleges belföldi szállástipp nyárra

hotel-1330850_1280.jpg

Belföldön. Ugyanis három kisgyerek mellett az elmúlt 7 évben nem jutottam el külföldre nyaralni (na, de hamarosan!!!), viszont a belföldi utazások is rengeteg új élményt adtak: méghozzá a kényelmesség, a könnyen elérhetőség, megfizethetőség egyértelmű előnye ezeknek a hazai kiruccanásoknak. Következzen most 10+1 kipróbált hely az elmúlt évekből, amelyeket saját tapasztalat alapján, jó szívvel ajánlok mindenkinek!

Szeretem a különleges szálláshelyeket, ahol valami egyedivel, minőségivel, kiemelkedővel találkozom a tucathotelekhez képest. Azt pedig különösen szeretem, ha látom, érzem is a személyességet egy hely atmoszférájában, ahol nem egy nemzetközi hotellánc utolsó berendezési tárgyáig és kiszolgálási protokolljáig leszabályozott rendszeréről van szó, hanem ahol emberek, valódi családi vállalkozás és összefogás, elhivatottság, sok személyes gondoskodás és munka van amögött, ahogyan kinéz és ahogyan működik egy hely.

EMBERI, SZERETHETŐ, OTTHONOS - mégis más, mint otthon. Na, ezek pont ilyenek!

1. Natura Hill - Zebegény

Verhetetlen kilátás, a Dunakanyar szépsége, a tulajdonosok közvetlensége és maximalizmusa, a kitűnő konyha és a tényleg környezettudatos szemlélet teszi vonzóvá ezt a szállást.

bjf0824_30-1024x425.jpg

2. Hercegasszony Birtok - Mezőtúr

Egy kis Körös-parti gyöngyszem, a Holt-Körös partján, szépen helyreállított birtok, nyugalmas természeti környezet és stílusos szobák.

80f6078345e6359a1d82a93135eaff55.jpg

3. Zenit Hotel Balaton - Vonyarcvashegy

Én télen jártam itt, de nem csak téli pihenésnek, nyári balatoni kiruccanásnak is ideális hely, ha teljes kényeztetésre, csodálatos kilátásra és kiemelkedő konyhára (szomszédban a Bock Bisztró Balaton) vágysz, parton tolongó tömeg nélkül.

20160116_090410.jpg

4. Mandalaház - Boldogkőváralja

Zempléni kirándulások, Tokaj környéki borozások ideális kiindulópontja, maga a nyugalom szigete, klassz reggelivel, ápolt kerttel, igényes berendezéssel, szezonális programokkal.

szobakonyha_03.jpg

5. Jankovich Kúria - Rácalmás

Valódi, magas minőségű koreai gasztronómia, ízléses épületegyüttes, egy remek wellness-részleg, Budapest közelsége, Duna-part és egy tanösvényes kis Duna-sziget, amely sétára csábít.

jankovich-kuria-hotel-etterem-racalmas.jpg

6. Villa Mimi - Sopron

Soproni bortúrára és a város felfedezésére felejthetetlen helyszín, egy csodálatos villában, még csodálatosabb kerttel, mintha egy másik században, másik világban lenne az ember. Évekkel ezelőtt egy bortúrán laktunk itt baráti társasággal, azóta is emlegetjük a hely különlegességét!

index_1.jpg

7. Borostyán Vendégház - Palkonya

Egy műemlék parasztház, nagyon szépen felújítva, zárt kerttel, Pécs közelében, Villánytól mindössze 5 km-re, egy nagyon helyes kis faluban. Társasággal, nagy családdal ideális helyszín!

szinesuveg_ajto_400x300.jpg

8. Bambara Hotel - Felsőtárkány

Ez nem a kicsi, hanem a nagy hotel kategóriája, viszont nagyon profi a saját mezőnyében, tavaly jártunk itt harmadszor a gyerekekkel. Lenyűgöző természeti környezetben... és gyerekeknek maga a paradicsom, annyi mindent lehet csinálni - igazán családbarát szálloda, meglepően jó konyhával! A gyerekek mindig visszavágynak ide.

offer_thumb_155.jpg

9. Károlyi-kastély - Fehérvárcsurgó

Ez a tavalyi, egyedül kikapcsolódós élményem, imádtam! Alig ismert kastélyszálló, nagyon szépen felújítva, hatalmas, ősfás kerttel, kiemelkedően jó étteremmel. És Budapesttől mindössze egy órányi autóútra! Kötelező kipróbálni.

20170705_162710_1.jpg

10. Fügekert Bed & Wine - Zánka

Ez az egyik legújabb felfedezettem: tavaly nyáron jártam itt! A Balatonnál van, de már a Káli-medence kapujában. Pici hely, családias légkör, klassz terasz, verhetetlenül igényes reggeli. A Balaton-felvidék bringás felfedezéséhez ideális kiindulóhely!

20180607_083600.jpg

10+1. Ház a Kishegyen - Felsőörs

Ez a vadonatúj, családi élményünk! Egy hete itt nyaraltunk a három gyerekünkkel. Imádtuk! Csoda kis ház ez, illetve nem is olyan kicsi, egy nagyobb családnak vagy egy baráti társaságnak is kényelmes. Ami a legjobb benne, hogy fenn a szőlőhegyen van, abszolút nyugalomban, semmi balatoni diszkózaj, csak a teljes elvonultság érzése. A ház pedig jól felszerelt, hangulatos, óriási zegzugos kerttel - gyerekes családoknak maga a paradicsom. :-)

142924926.jpg

 

Ebben a posztban NINCS promóciós tartalom. Ami minőségi és nekem tetszett, azt szívesen ajánlom nektek is!

Neked is van egy különleges belföldi szállástipped? Írd az Örömterv facebook oldalára hozzászólásban, hogy mások is kipróbálhassanak új helyeket!

 

 

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

utazás kipróbáltam! élményajánló