2015. jún 06.

A 10 legjobb magyar utazós blog

írta: ur.anita
A 10 legjobb magyar utazós blog

landscape-540122_640.jpg

Ha még nem terveztél a nyárra utazást és szeretnél - vagy télre, esetleg jövő nyárra, akkor érdemes utazós blogokat olvasgatnod. Hogy miért? Mert hitelesebb, reálisabb, őszintébb és szórakoztatóbb képet kapsz egy-egy vágyott utazási célpontról, mintha egy nagy szállásportál fizetett reklámjából tájékozódnál. Illetve lehet innen is, onnan is...

A napokban nagyon jót derültem a Szelfibottal koncolja fel magát az emberi civilizáció c. cikken. Heringesdoboz-hangulatot kedvelőknek, szelfibot-őrülteknek, családos parti-turistáknak nyilván maga a paradicsom az említett ciprusi üdülőhely és megannyi társa, de én például nagyvárosban élek egész évben, és legalább a nyári pihenés idejére igyekszem távol tartani magam a tömegjelenetes helyektől, abból épp elég egész évben a metrón, az utcán és minden egyéb nyilvános helyen... Pedig a prospektus-fotókon nyilván marha jól néz ki az egész, még olcsó is, meg annyian mennek oda, tehát csak jó lehet... Ha inkább kerülnéd az efféle élményt, akkor érdemes utazós blogokat olvasgatnod, több helyről és leginkább személyes tapasztalat alapján tájékozódnod, összevetve a saját elvárásaidat egy vágyott nyaralás - vagy akár egy távoli országba való kalandutazás - paramétereiről a beszámolókból kiszűrhető valósággal. Nem mellesleg utazás helyett is érdemes olvasgatni mások élményeit, mert nekem például nem holnap lesz itt az ideje, hogy Balira vagy Kubába ruccanjak ki, de egyszer majd lehet... és addig is érdemes inspirálódni, ötleteket gyűjteni!

1. utazgatok

... mert utazni élvezet. Egy testvérpár blogja, a szép kivitelű, jól kereshető oldalon tippeket is kaphatsz szálláshelykereséshez vagy jól használható utazós telefonos alkalmazásokhoz. És nagyon sok helyen jártak már a fiúk a világban!

2. Wanderlust.hu

Viki és Norbi blogja. Stoppos kalandok, sok-sok élmény, nagyon élvezetes stílusban, csinos külsővel.

Az ember nyugtalan teremtmény, s időnként racionálisan nem megmagyarázható indokok alapján mennie kell. Valahová. Ha jó neki, ahol van, azért. Ha nem, azért. Utaznia kell. Hisz ebben a menekülésben van az ő szabadsága.

3. Zol-Indonézia

Ha valaha is megfordult a fejedben célpontként Délkelet-Ázsia, akkor érdemes Zolit olvasnod!

4. 360° bringa

Nászút a világ körül két keréken. Zita és Árpi kalandjai bringával, nem semmi vállalkozás és jó hosszú nászút! :-)

5. Travellina

Egy független utazónő, aki már 104 országban járt, és egyben arra is példa, hogy nemcsak huszonéves hátizsákos turistaként érdemes a világnak nekivágni, hanem negyven felett is lehet kíváncsinak, nyitottnak maradni. Lelkes Világörökség-látogató, aki szeretné meglátogatni valamelyik világörökségi helyszínt, annak feltétlenül ajánlott!

6. A sárga ruhás lány

Történetek egy lányról, aki egy napon elment világgá és megpróbál visszaemlékezni, hogy milyen is volt az. Most épp Balin van.

7. Backpacker

Bori, aki megmutatja, hogy hátizsákos utazásra mindenki képes, ha akarja. :-)

8. Couchsurfing

Ha gondolkodsz a couchsurfingen, akkor őt kell olvasnod! Fogad is és ő maga is így utazik, személyes ajánlókat olvashatsz tőle!

9. Maszekutazós

Ha nem egzotikus kalandokra vágysz, akkor ennek a blognak nagy előnye, hogy abszolút elérhető, európai célpontokról is olvashatsz itt.

10. 548 óra New Yorkban

Ha New York a szíved vágya, akkor ezt olvasd - minden a Nagy Almáról.

+ 1 tipp: Én is írtam már itt, az Örömterv blogon és a jövőben is írok még belföldi utazási ajánlókat saját tapasztalatom alapján, kövesd a posztokat és olvasd el ezt a zebegényi ajánlót!

Ez egy szubjektív válogatás. Ha van még ajánlásotok jó utazós blogra, írjátok meg kommentben!

Ha tetszett a cikkem, kövess a facebookon is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

nyaralás