2015. aug 25.

Különleges helyek Magyarországon - utazási ötletbazár

írta: ur.anita
Különleges helyek Magyarországon - utazási ötletbazár

lake-807930_1280.jpg

Jártál már a Krisna-völgyben? Láttál már itthon Tudor-korabeli hangulatot árasztó kastélyt? Ismered a magyar Jurassic Parkot? Tudod, hol van az egyik leggyönyörűbb vidéki zsinagóga?

Balaton. Pécs. Győr. Eger. Pannonhalma. Hortobágy. Jól ismert turistacélpontok, ha belföldön járunk. De ennél izgalmasabb, titkos, kevesek által ismert helyek is vannak hazánkban. Ötletek egynapos vagy hétvégi kiruccanásokra!

Egy tibeti mondás szerint:

Minden évben menj el egy olyan helyre, ahol még nem jártál

Nem kell feltétlenül a világ végére menned, itthon, a közelben is találhatsz csodálatos, meglepő, lenyűgöző helyeket! Utazás. Tanulás. Élmény. Tapasztalás. Kikapcsolódás. Íme néhány kevésbé ismert célpont, ami közel van, könnyen elérhető, de nagy élményt jelenthet.

5 mesés kastély, ami levesz a lábadról

Pácin: Mágóchy-várkastély, Szabadkígyós: Wenckheim-kastély, Tiszadob: Andrássy-kastély, Nádasdladány: Nádasdy-kastély, Noszvaj: De la Motte-kastély. Mindegyik érdemes megtekintésre!

Krisna-völgy

Tehénvédelmi központ, biogazdálkodás, nagy, szabadon besétálható terület, vegetáriánus étterem, különleges hangulat, mosolygós és barátságos ottlakók. A Balatontól délre megér egy kiruccanást!

Pannon Csillagda

Hazánk legmodernebb digitális planetáriuma. Távcsőpark, meteorit-simogató, Mars-robot, szkafander ruha, érintőképernyős űrutazás, katapultülés. Űrturizmus és csillagnézés mindenkinek Bakonybélen!

pannon.jpg

Ipolytarnóc

A magyar Jurassic Park Nógrád megyében. Tanösvény és 4D-s látványmozi is várja a látogatókat. Fiúknak kihagyhatatlan!

cápafogakkal hintett tengerparti föveny, szubtrópusi erdő hatalmas, megkövesedett fái, egzotikus növénylenyomatok, ősvilági szörnyek lábnyomai

Bélapátfalvai ciszterci apátság

Az egyik legmisztikusabb hangulatú, gyönyörű természeti környezetben, eldugottan, csendes ámulatra méltó helyen fekvő templomunk Heves megyében. Ez hazánk legrégebbi, román stílusban épült, épségben megmaradt ciszterci apátsági temploma. Nyugodt, turistamentes, évszázados hangulatot keresőknek ajánlott.

Hársas-tó

Idén nyáron fedeztem fel ezt az Őrségben található csodaszép kis tavat. Szentgotthárd közelében fekszik, erdők, dombok ölelésében, olyan mintha egy alpesi kis tavacska lenne, pedig valójában egy mesterséges tó. Fürdésre is alkalmas, kiépített, gondozott, tiszta, tömegmentes szabadstrandja van.

Túristvándi vízimalom

Idilli környezetben, a Túr partján találod Magyarország egyetlen működőképes vízimalmát. Ma is alkalmas őrlésre, bele lehet látni egy régi malom működésébe, és a környék is felfedezésre csábít.

Mádi zsinagóga

Egészen különleges látványosság egy kis faluban. Tokaj környékén járva, ne csak bort kóstoljatok, feltétlenül nézzétek meg ezt rendkívüli, méretét, berendezését tekintve is meglepő, nagyon szépen helyreállított zsinagógát Mádon. Külön figyelmet érdemel a híres Barna bácsi, aki a zsinagóga kulcsait őrzi már 50 éve.

A főképen a Fertő-tó látható, ami körbebiciklizésre különösképpen érdemes; a keleti oldala még gyakorlatlan bringásoknak is, mert teljesen lapos! :-)

Neked is vannak titkos belföldi utazási tippjeid? Írd meg kommentben vagy ide a facebook oldalamra !

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

nyaralás élményajánló