2015. máj 20.

Zona bisztró: ez az ebédmenü tényleg Budapest legjobbja!

írta: ur.anita
Zona bisztró: ez az ebédmenü tényleg Budapest legjobbja!

11196345_842287795836888_5673194555943478034_n.jpg

Szeretem az ebédmenüzés budapesti jelenségét. Ugyanis olyan helyekre is bejuthatok így, ahol egy vacsorát már nem biztos hogy bevállalnék. Mármint anyagilag. De szerencsére a legjobb, minőségi helyek kínálnak megfizethető árú két-három fogásos ebédmenüt, ami földi halandóknak (értsd: dolgozó kisember) is elérhető, nemcsak külföldi gasztroturistáknak. Éljen!

Az utóbbi időben a gasztrokülönlegességek iránti olthatatlan szenvedélyemet ilyen pénztárcabarát ebédmenüs helyeken élem ki - mert egészen egyszerűen nem fér bele a családi kasszába egy drágább vacsoramenü. Most születésnapot mentünk ünnepelni a Zona bisztróba, ami több volt, mint egy jó élmény. Zseniális! A Zona különösen párját ritkítja ebben a népszerű és egyébként erős mezőnyű fővárosi ebédmenüzésben. Ugyanis egy háromfogásos ebédmenü Budapest egyik legjobb éttermében - és ez nem az én magánvéleményem, a hozzáértő Gault&Millau értékelte egymás után kétszer is abszolút megérdemelten 17 pontra - 3500 Ft-ért nem sok. Főleg azért nem, mert minden, de minden nagyon rendben volt. Egyszerűen nem tudok belekötni semmibe - hiába szeretnék. :-)

 Baszk-ázsiai inspirációra épülő, kortárs magyar bisztrókonyha

Ez nemzetközi szinten is csúcsgasztronómia a Lánchíd lábánál. Itt tényleg ne keress az étlapon rántott húst, az itallapon kólát. Akkor ne ide gyere. Többé-kevésbé otthon vagyok a gasztrofogalmak és alapanyagok világában, de nekem is ismeretlen volt néhány alapanyag (főleg halak és gombák) az étlapról. Viszont ez csak még kíváncsibbá tett, és be is váltotta minden hozzá fűzött reményemet. Előétel: borsóleves - természetesen ízben és hozzávalókban is felturbózva. Főétel: csülök vajbabbal - valami megismételhetetlen ízvilágú fantasztikus köret tökéletes csülökhússal. A desszert: túrógombóc kókuszbundában mangóval - csodás összhang. Ez eddig rendben is lenne, végülis mi mást várnék egy luxusétteremtől? Tudjanak főzni. Hát, Huszár Krisztián séf kétségtelenül nagyon tud. Ez nem kérdés. Az ebédmenü színvonala egyáltalán nem volt megúszós, bármelyik budapesti topétterem esti puccos degusztációs menüjében is megállná a helyét. Szeretem, ha egy hely komolyan veszi magát minőség szempontjából és nem köt kompromisszumokat az ételek színvonalát tekintve semmikor - se délben, se este.

 Nagy ízek, laza stílusban

Az igazán jó az volt, hogy több méltó és élményfokozó kelléke is volt ennek a már önmagában is remek ár-érték arányú háromfogásos menünek. Sorolom. A hely NAGYON laza. De tényleg, no feszengés, no para, mintha egy bisztróban lennél. Szuper, utálok feszengeni. Nem kell ásványvizet rendelni, mert grátisz van az asztalon tisztított ivóvíz és szóda. Nagyszerű, utálok súlyos összegekért kötelezően palackozott vizet rendelni, nem beszélve a környezetvédelmi szempontokról. Az ebédmenühöz is kapunk az esti menünél szokásos szintén grátisz felvezető és levezető falatokat, nem is keveset: fantasztikus házikenyér még fantasztikusabb olívaolajjal (már ez önmagában nagy élmény); zöldalmás-avokádós hab vöröslazac kaviárral (hmmm...), levezetőnek pedig egy kortynyi intenzív ízű zöldalmás bodzaital és tonkababos csokigolyó. Én nagyon meg lettem győzve. A kiszolgálás ugyanolyan laza, mint a hely, de nem megy a figyelmesség rovására. A borkínálatban poharazott tételek bőségesen, normális áron; a kávéjuk pedig mi más lehetne, mint remek.

 Azért dolgozunk, hogy Budapest megerősítse a helyét a világtérképen, mint az egyik   legizgalmasabb, legkreatívabb, legélhetőbb város.

Hajrá, Zona-csapat! Nagyon jól csináljátok. Remélem, tiétek a következő budapesti Michelin-csillag :-)

Ha úgy érzitek, szeretnétek megkóstolni Budapest egyik legkülönlegesebb, legminőségibb háromfogásos ebédmenüjét egy hétköznapon, akkor ez legyen a célpont. Bejelentkezni ajánlott, mert szerencsére népszerű a hely.

Ha tetszett a cikk, engem itt tudsz követni.

Ha tetszik a Zona, őket itt tudod követni.

Szólj hozzá

kipróbáltam! élményajánló öröm a kaja