2015. jún 19.

A Múzeumok Éjszakája legizgalmasabb programjai országszerte

írta: ur.anita
A Múzeumok Éjszakája legizgalmasabb programjai országszerte

 

muzej_logo_hu.png

2015-ben június 20-án, szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája, az egyik legizgalmasabb, legnagyobb országos nyáresti program. Itt a legkülönlegesebb, legmeglepőbb programok szubjektív válogatása országszerte. Múzeumozz éjjel!

A csillagok és József Attila

Balatonszárszó, József Attila Emlékház: távcsöves csillagászati bemutató az Emlékház udvarán

Cadillac és Munkácsy Mihály

Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum: óránként városnézés egy fantasztikus Cadillac Eldoradoval... és még hasonmásverseny meg különleges fényfestés is lesz!

Elsőcsók-ízű süti és a Bálna

Budapest, Bálna Budapest, 306-os kortárs teremgaléria:

A Múzeumok Éjszakájára egy Szent Iván-éji asztal nyílik meg a Mese van interaktív téren, amelyről művészetízű süteményeket és gyümölcsöket vehetnek el a látogatók. Lesz látványosságízű, sikerízű, keletkezésízű, megállíthatatlan ízű, háromságízű, elsőcsók-ízű, kételkedés ízű, számkivetettízű, kereszteződésízű, szalagkorlátízű és sakáltanyaízű sütemény.

Éjszakai sírfelirat-vadászat a temetőben

Budapest, Fiumei úti Sírkert: A múzeumban átvett térkép és sírfelirat idézetek segítségével lehet elindulni a temetőkertbe felkutatni a feliratokhoz tartozó sírokat. Aki beazonosítja a sírokat, jutalmat kap.

Ludwig, Zsigmond Vilmos és az Amoeba

Budapest, Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum: Zsigmond Vilmos világhírű operatőr közönségtalálkozója dedikálással egybekötve, de lesz artista performansz és Amoeba-koncert is.

Anima Sound System és a négylábú csirke esete a mezőgazdasággal

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum:

Tűzzsonglőrök, lézerszínház, fényírás, szerelem-varázsló és barátságmegtartó tűzugrás, fáklyás vártörténeti séta, Budapest varázslatos éjszakai fényeinek megcsodálása tornyainkból... Megtudhatja, hogy a Francia torony telis-tele van csontokkal, koponyákkal, sőt az este folyamán FÉNY derülhet még a négylábú csirke esetére is. Aki nem riad vissza a kihívásoktól, az felmászhat a Vajdahunyadvár jellegzetes tornyába, a Nye Bojsza toronyba is, ahova félelmetes preparátumok között vezet az út. Az átélt izgalmak után jófajta borral várjuk a látogatót a Kadarka Szalonban, levezetésképpen pedig az Anima Sound System gondoskodik a hangulatról.

Békés, félelemmentes találkozási lehetőség a NAV-ellenőrökkel

Budapest, Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum (ki gondolta volna, hogy ilyen is van...): éjféli villalátogatás, Badár Sándor stand up, és játszik a Pénzügyőr Big Band!

Irodalmi jóga a PIM kertjében

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum: kabaréháború, szerenád, vurstli és irodalmi jóga a kertben:

A Múzeumok Éjszakáján a múzeum kertjében fáklyákkal, gyertyákkal és jó eséllyel csillagfénnyel megvilágítva fogunk jógázni úgy, hogy amíg kitartunk egy ászanát (egy jógapózt), elhangzik egy vers vagy idézet az aktuális kiállításainkhoz köthető költőktől, íróktól. Így egy óra múlva irodalommal és energiákkal feltöltődve lépünk ki a kertből, hogy tovább élvezzük Szent Iván-éj varázslatát.

Éjszakai boszorkányper és az Egri csillagok

Eger, Dobó István Vármúzeum: éjszakai boszorkányper a börtönkiállításban, máglya és tánc a tűz körül + fáklyás kaland a várfalon.

Frédi és Béni, Irma és Vilma divatozik Nagykanizsán

Nagykanizsa, Thúry György Múzeum: minden, mi kőkorszak - őstulok totó, ősi hangszerek hangjai és kőkorszaki jelmezes divatbemutató.

Szabadulás a múzeumból Szarvason

Szarvas, Tessedik Sámuel Múzeum:

A múzeum emeleti kistermében megrendezésre kerül egy szabadulós csapatjáték. Az úgynevezett escape játék során a különféle múzeumi tárgyakkal berendezett teremben a csapatoknak az a feladatuk, hogy adott időn belül megtalálják az elrejtett jeleket és tárgyakat, végül pedig ráleljenek a teremből kivezető úrta, vagy az elrejtett kincsre.

Tudsz még ajánlani? Írd meg kommentben vagy itt a facebookon, hogy más is kedvet kapjon!

Szövegek és kép forrása: innen

 

 

 

 

Szólj hozzá