2015. aug 14.

5 tipp, hogy túléld a kánikulát a városban

írta: ur.anita
5 tipp, hogy túléld a kánikulát a városban

pool-690034_640.jpg

Nyilván ez lenne a legjobb. Egy privát medencében hűsölni. De ha ez nem, és itt rekedtél Budapesten az egyik legforróbb hétvégén, akkor 5 tipp, ami hűsítő programlehetőség lehet. Nem, nem strand - mert ott majd egy vizes fürdőgatyát se lehet leejteni az óriási tömegtől. Helyette inkább...

1. Menetrendszerinti kirándulóhajóval Szentendrére vagy Visegrádra

Menetrend itt, a hajón pedig kellemes, hűvös menetszél a teraszon! És ha Szentendre, akkor a gyerekbarát  Skanzen szezonális, hűsítő nyári élményelemekkel készül a legmelegebb napokra:

A Boszorkánykonyhában hűsítő menta- és citromfűteát kóstolhatnak az érdeklődők, nagyanyáink konyatitkai közül megtudhatjuk, mi a titka a szederszörpnek, a nyírfaszirupnak, sőt az is megtanítjuk, hogy lehet elkészíteni a fagylalt elődjét, a hideg nyalatot. A házak között sétálva párakapuval is hűsíthetik magunkat látogatóink, a Játékudvarban új vizes játékokat próbálhatnak ki, a vízimalomban pedig víz-mérték talányt találnak.

landscape-79443_1280.jpg

2. Dera-szurdok, Pilisszentkereszt

Budapesthez közeli kirándulóhely, könnyen megközelíthető. Extra romantikus szurdokvölgy, bukókkal, patakkal, kis fahidakkal. A kánikulában a patak aktuális vízszintje biztosan megcsappan, de a szurdok mindenképpen hűvös klímájú még a legforróbb augusztusban is a meredek sziklafalak miatt.

dera_szurdok_pilis-001_275046_79471.jpg

3. Zugligeti Libegő és Erzsébet-kilátó

Ha tényleg nagyon közeli kirándulóhelyet keresünk, akkor a Libegő azért a legjobb választás, mert menet közben kellemes szellő csap meg minket, a kilátó pedig a város látványa mellett a szintén legalább egy-két fokkal hűvösebb levegőt garantálja a belvárosi betondzsungelhez képest.

libego511_kicsi.jpg

4. Szemlő-hegyi-barlang, Budapest

Amellett, hogy páratlan természeti látványosság, gyerekkel is érdekes program lehet. A hőmérséklet pedig 12 fok a barlangban nyáron is, még egy pulóver is kellhet! :-)

07_szemlohegyi_barlang.jpg

5. Légkondícionált budapesti múzeumok

Tudtad, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum (ahol most érdekes időszaki plakátkiállítást is megnézhetsz) és a Magyar Nemzeti Galéria (ahová áthelyezték a három évre bezárt Szépművészeti Múzeum 57 kiemelkedő remekművét, amit most egy időszaki kiállításon megtekinthetsz) szinte teljes egészében légkondícionált? Mindkettő olyan nagy, hogy akár fél napig is nézelődhetsz a jóleső hűvösben.

142229_nemzeti_muzeum.jpg

Neked van még tipped? Budapest. Kánikula. Ha nem strand, akkor mi?

Ha tetszik, és szívesen olvasnál hasonlókat, itt tudsz követni a facebookon.

Szólj hozzá

nyaralás életminőség